Spørsmålet fikk jeg fra en av mine døtre når hun var ganske liten. Den beste måten å besvare spørmålet på er vel å sitere Albert Einstein, -”alt er relativt”. Ikke et godt svar å gi en seksåring, men det gjør nytten i denne sammenheng, -….håper jeg!

I ”gamle dager”, – når jeg var liten, (farfar levde nemlig da) het læreboka vi hadde i norsk grammatikk ”Øvelse Gjør Mester”. Jeg ble aldri ”Mester i norsk grammatikk”, men øvingen gjorde oss bedre! Vi har gjennom uka øvd på offensiv struktur. I dagens kamp fremstår vi ikke som noen form for ”mester”,
men vi ser at øving hjelper. Prestasjonen, spesielt i det offensive var i dag klart bedre enn forrige uke. I tillegg fikk vi ytterligere svar som skal danne grunnlag for god lagkomposisjon, – vi er som kjent et lag ”under konstruksjon”.

LGT – G96 Grei 2,  5 – 4 (2 – 2)

1. omgang

Etter ca. 10 minutter tar vi ledelsen 1-0  Mia spilles gjennom å høyre kant, hun slår ballen inn foran mål hvor Marlene møter ved første stolpe og setter setter den kontrollert i mål.

Etter 15 minutter utligningner gutt. Vi er på etterskudd defensivt,  Ariella kommer seg tilbake, men
når hun blir passert, i en situsjon hvor de er 2 mot en, er det ingen bak henne i midtforsvaret. Guro i mål er uten mulighet til å avverge scoring og det står 1-1

2 minutter senere tar vi igjen ledelsen. Det er Stine som får god treff fra 22 meter, deres keeper står litt langt ute, ballen buer over han og det er scoring. Flott langskudd!

5 minutter før pause blir det igjen balanse i målprotokollen. Denne gang er vi i god balanse bak, men vi svikter  i en jobben med 2.-forsvarer. Det gir en ”Grei-gutt” muligheten til upresset å løsne skudd fra ca 18 meter. Ballen går inn i lengste hjørne.

2. omgang

Etter 90 sekunder av 2. omgang er det gutta som scorer og tar ledelsen. Igjen er vi godt etablert, men deres angriper klarer med et fint rykk å dra seg gjennom i midtforsvaret, og han setter ballen i mål. Vi er litt passive i situasjonen, gutta leder 3-2

Kun 2 minutter senere balaneserer vi målregnskapet. Guro spiller ut, Ingrid vinner duellen om ballen på midtbanen. Hun slår deretter en fin ball ut på venstre kant hvor Arlinda har rom. Ingrid følger opp
med et godt løp, hun skjærer inn, ned mot venstre hjørne av deres 16 meter hvor hun får ballen tilbake fra Arlinda. Hun fortsetter ned mot dødlinja linja og slår inn. Ballen går gjennom feltet, inn fra sin høyre kant kommer Mia som i sin avslutning får en dårlig touch, men det blir en perfekt ball til Siham som fra en meter header ballen i mål.

Nå går det ytterligere kun minutter før Ingrid gir oss ledelse 4-3 Det kommer etter 2 hurtige pasninger i lengderetning. Gutta har corner, Mia plukker opp ballen i vårt felt og slår ut til Siham, hun slår hurtig videre en perfekt stikker til Ingrid på topp. Ingrid holder unna for deres jagende forsvarer, hun runder keeper og setter ballen sikkert i mål. En flott prestasjon.

Etter 18. minutter slås en høy ball mot Mia, hun går i hodeduell med deres høyreback. Ballen går nesten rett opp, men når den lander demper, og drar Mia seg inn i feltet. Med et pent skudd i lengste hjørne skyter hun oss opp i 2-målsledelse.

Resten av kampen dominerer vi, gutta er slitne og gir oss masse rom fremover, men også vi blir slitne og utnytter ikke dette godt nok. Mot slutten får gutta også en redusering som følge av at vi folmer litt i eget forsvar. Kampen ender med seier til oss, – ikke avgjørende på noen måte å vinne kamper som denne, men likevel litt deilig. Å vinne er en god vane!

Oppsummert:

Offensivt mye bra. Vi kommer på mange fine løp, det tenkes riktig, vi viser god forståelse, men det blir ikke ”realiteter”, – vi får det ikke helt til fordi presisjonen i utførelsen ikke er god nok, – vi må ennå øve
mye. Vi ser altså tendensen til at dette kan bli veldig bra. Vi har så langt hatt svært lite fokus på det defensive i treningene. Vi gjør mye bra i bakre rekker, men vi har en del å jobbe med. Struktur, posisjonering og dispilin til å gjøre jobben.

Veien er fortsatt lang, MEN selv om dette ikke var et ”giant step for mankind” så var det ” a small step” i riktig retning i.f.h.t å gi vår T et innhold slik vi ønsker!

Kan klubbkassa til LGT bli like stor som ”oljefondet”?

Svaret på dette er ja, men forutsetningen er at det må komme inn en en tusenlapp hver gang det sies ”???? ???” i trenerapparatet, hva tror du svaret er? (Svaret kan gis på neste trening)

PS! Farfar lever fortsatt i beste velgående!

Laget, 1-4-4-2 Guro – Ariella, Sandra (Kaja 2. omg), Eline, Karoline (Martine 70. min) – Marthe (Arlinda 2. omg), Stine (Lena 2. omg), Marlene (Sandra 60. min), Mia (Linda 70. min) – Amalie (Ingrid 2. omg) Maria (Siham 2. omg)

Guro, vår gode keeper, forklarer forskjellen på afrikanske og indiske elefanter :-)

Guro

 

 

 

 

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
Alle rettigheter © 2011 Linderud Grei Suffusion theme by Sayontan Sinha