Vår seier mot Grand Bodø har blitt beskrevet som overraskende. Ser man kun på resultatene vi har oppnådd denne sesongen er det en selvfølge å konkludere slik, det forstår vi. Selv er jeg imidlertid ikke så overrasket over seieren. Det er i dette laget et stort potensial som ikke er tatt ut. Den siste tiden har laget tatt skritt i riktig retning, og vi som følger laget liker det vi ser.
Førstkommende søndag er det Fløya som skal gjeste kunstgressbanen på Grei. Det tror vi blir et spennende og jevnt oppgjør. Fløya holder femteplassen på tabellen, noe som kan beskrives som tabellens ”lower upper”. Vi tok med seieren over Grand Bodø et steg opp fra nedrykkstriden, og har sammenlignbart med Fløya tabellposisjonen ”lower upper”.
Med hjemmeseier i søndagens kamp vil både Fløya og vi være ”middle-middle”!!
Søndag klokken 14.00 er det kampstart, – vi ønsker Fløya velkommen!
Vi tror på en god, jevn og spennende kamp!

 

Temperaturen i Oslo denne septemberdagen understreket at vi er på god vei mot vinteren, men innsatsen LGT-jentene i dag viste mot Grand Bodø, varmet så godt at jeg savnet ikke superundertøyet nevneverdig.  Vi tar tak i kampen fra start og spillet skjer på våre premisser. Allerede etter 5 minutter er det en flott pasning fra Ariela som Synne tar med seg, hun setter fart og passerer deres høyre back. Alene mot keeper setter hun ballen perfekt i det lengste hjørnet. Vi leder 1-0
Vi er klart bedre enn gjestene i hele omgangen. Bodø-væringene har ingen stor sjanser, men er halvfarlige ved et par anledninger. Heller ikke vi skaper de helt store sjansene, men vi har et par farlige innlegg fra høyre, men uten at vi kommer til avslutning på disse. Vi er nærmest når Synne har forsert på venstre side, hun slår et godt innlegg som Stine møter med bredsiden, men dessverre ender forsøket over mål. Vi går til pause med ettmålsledelse.
Vi forsetter å ha kontroll i starten av andre omgang, men ”nordlendingan” har et sterkt ønske om å ha en viss kontakt med trioen som leder 1. divisjon. De jobber hardt for å feste grep i kampen, og når vi har spilt ca. 20 minutter av 2.-omgangen klarer de å etablere et lite trykk på vår banehalvdel. Likevel kommer de ikke til de store sjansene. Det lille som kommer på mål har Guro full kontroll på uten at hun trenger å skitne til keeperdrakten.
For jentene fra Nordlandsbanens endestasjon skjer så det som er ”typisk” når man jager fremover for å få utligning. LGT er i angrep, det blir i utgangspunktet stoppet, men ballen havner hos Marlene som løfter inn i bakrom med retning mot Synne. Grand-keeperen kommer ut, men Synne er først på ballen, kommer forbi keeper og i duell med en forsvarsspiller klarer hun i det 67. minutt å sette inn sin andre scoring for dagen. Dette virker nok demoraliserende på, og tar luften ut av gjestene. Herfra og inn er det en viss nerve i kampen, men LGT har etter den dette den største muligheten med tverrliggertreff fra kort hold. Sånn sett var hjemmelaget nærmere 3-0 enn Grand Bodø var redusering.
”I’en” i dag var laginnsats som virkelig varmet og tidvis bra spill, – alle jentene i blått ville vinne denne kampen, – prikken over satte Synne med sine scoringer.
En fullt fortjent seier, burde nesten vært 60 kr for billettene i dag, dette var i hvert fall 20 % over forventning!! HERLIG!!

 

….slik begynner man ofte setningene når man skal fortelle om en kamp hvor tap må forklares.
Gressbanen på Prestmoen var i dag svært våt og glatt. Vi kan ikke skylde på det, men det var tydelig at ”Vossajentene” behersket forholdene bedre enn oss, alternativt må de ha vært bedre skodd. Flere av LGT-spillerne hadde problemer på det glatte underlaget, og vi ga bort noen unødvendige muligheter som følge av det.
I tillegg kom følelsen av at vi undervurderer Voss. Etter seire i Ålesund og Alta og en god 2.-omgang mot Kongsvinger, hvor vi hentet inn deres 2-0 ledelse, kan slike holdninger komme snikende selv om vi forsøker å være bevisste på det motsatte. I dag lar vi det gå ca 70 minutter før vi får tro og ”trøkk” i spillet. Maja’s redusering til 1-3 var knappen det måtte trykkes på. Dersom vi hadde spilt hele kampen med intensiteten og viljen vi viser i kampens sluttfase ”skulle, kunne, egenlig, burde” det vært et annet resultat.
Førsteomgangen må karakteriseres som jevn. Begge lag har sine sjanser, men Voss scorer på to av sine. 1-0 kommer etter 22 minutter, – et innlegg fra høyre kant, vi er først på ballen, men klareringen slås rett i Voss-angriper Birthe Østhus og direkte i mål. Et litt heldig mål, men som konsekvens av hennes gode jobbing. I det 41. minutt legger Laila Brekhus på til 2-0 Scoringen kommer etter corner hvor vi er godt organisert, men er litt for slappe i forhold til å komme først på ball og vinne dueller. Vi er spesielt nære scoringer i en situasjon hvor Sandra smeller til på hel volley etter en dårlig Voss-klarering, og ytterligere et forsøk fra Synne reddes på strek etter at hun har fått ballen forbi deres keeper. Voss på sin side brenner en straffe. Den virket noe lettkjøpt, og slik sett var det ”rettferdigheten fyllest” at den gikk utenfor.
2. omgang var 4 minutter gammel når Maja hadde heading i tverrligger, men kun minuttet senere blir det corner for Voss. Vi klarerer, er på vei ut, men det kommer et nytt innlegg som Birthe Østhus header inn utagbart for Guro. Vi har deretter føringen i kampen, men det er først fra nevnte redusering at vi totalt kjører over dem og skaper mange sjanser.
Vi lærte vel egentlig ingen ting i dag, men fikk bekreftet antagelsen om at ”20 gode minutter” som oftest ikke er nok til å vinne en fotballkamp som varer i 90 minutter.

 

Vi ble liggende under 0-2 i lørdagens kamp mot Kongsvinger, men ga aldri opp og viste god lagmoral. Heldigvis klarte Synne å score før pause slik at det stod 1-2. I annen omgang presset vi Kongsvinger kraftig over på defensiven og de var knapt over midtstreken denne omgangen. Stort sett bestod deres spille i å sparken ballen langt vekk, men de var gode i forsvar. Til slutt løp Synne fra forsvaret deres og lobbet vakkert inn 2-2 i en kamp LGT hadde fortjent å vinne.

Det var en god laginnsats, alikevel må nevnes gode innhopp av Lena og Karoline. Solid innsats også av Oda. Målmaskinen Synne må selvsagt ikke glemmes.

Vi begynner nå å legge nedrykksstreken lengre bak oss, men vi er langtfra sikre ennå så innsatsen må holdes oppe. Det blir sikkert en tøff kamp borte mot Voss neste helg.

 

Alle rettigheter © 2011 Linderud Grei Suffusion theme by Sayontan Sinha