johnnyjensen

 

Vi har ikke vært skikkelig engstelige, for vi vet at vi har et lag som er mer enn godt nok til å slite i bunnstriden, – men slik situasjonen har vært har vi sett noen litt ekle konturerer av nedrykkspøkelset. Det er nå for vår del erklært dødt, og gravlagt i Bergen!!
Under vanskelige spilleforhold ble det i dag en relativt jevn kamp. Banen var tung og våt, – det spesielt på de 40 midterste meterne. Ingen av lagene leverte finspill, men kampen sett under ett hadde vi de fleste sjansene og vant fortjent.
Vi er nok en gang sterkest i 2. omgang, – vi har ikke tapt en 2.-omgang siden før ferien.
Åsane tok ledelsen med et langskudd i det 60. minutt. Siham utlignet i det 79. – når hun setter inn retur etter stolpeskudd av Synne. I det 90. er det Maja som med vilje og tæl setter inn seiersmålet etter klabb og babb foran Åsane-målet.
Det er en fin dag, – selv om Norwegian er 15-20 minutter forsinket fra Flesland!!

 

 

Etter en fortjent seier og søt kløe etter kampen mot Grand for 2 uker sider, ble det surt tap forrige helg. Hjemmekampen forrige søndag taper vi 2-4 – og det føltes noe ufortjent.
Vi hadde en fantastisk start på kampen mot Fløya, etter 34 sekunder ledet vi 1-0 Etter vår scoring og ut første omgang var Fløya klart best. De hadde ballen mest, men de skapte ikke direkte press mot vårt mål. Samtlige av deres 3 scoringer i omgangen kommer etter at vi til dels blir for opptatt av å se på ball/ballfører. Vi glipper da i markeringer, og dels er det for svak oppofrelse til å blokkere skuddmulighet / vilje til å vinne andreball i egen boks.
I motsetning til første omgang var det vi som eide kampen etter pause. Vi skaper muligheter nok til å få uavgjort, – men vi må se i øynene at med slik innsats og dominans burde vi spilt oss til enda flere klare scoringsmuligheter. Spenningen i kampen vedvarte helt til linjemannen overbeviste hoveddommer om at hun burde blåse straffespark i kampens sluttminutt. I våre øyne særdeles billig. Straffen ble sikkert ekspedert av Fløyas Eline Johansen, – dermed ble resultatet mest lik en overbevisende Fløyaseier, mens det, i hvert fall med ”mine rettferdighetsbriller” lignet mest på en kamp som skulle endt uavgjort.
I morgen, søndag 7. okt.
I morgen møter vi Åsane på bortebane. Lagene under oss på tabellen har i dag alle tapt sine kamper i denne serierunden. Seier i morgen vil gi oss trygg avstand til nedrykksplass. I tillegg vil vi da være poengmessig likt med Åsane, selv om de går foran på målforskjell.
I morgen har Åsane fordel av kjente omgivelser og gressbane, men jeg ser sterk i troen på at vi i morgen både vil mest, – og ikke minst, kan best!

 

Vår seier mot Grand Bodø har blitt beskrevet som overraskende. Ser man kun på resultatene vi har oppnådd denne sesongen er det en selvfølge å konkludere slik, det forstår vi. Selv er jeg imidlertid ikke så overrasket over seieren. Det er i dette laget et stort potensial som ikke er tatt ut. Den siste tiden har laget tatt skritt i riktig retning, og vi som følger laget liker det vi ser.
Førstkommende søndag er det Fløya som skal gjeste kunstgressbanen på Grei. Det tror vi blir et spennende og jevnt oppgjør. Fløya holder femteplassen på tabellen, noe som kan beskrives som tabellens ”lower upper”. Vi tok med seieren over Grand Bodø et steg opp fra nedrykkstriden, og har sammenlignbart med Fløya tabellposisjonen ”lower upper”.
Med hjemmeseier i søndagens kamp vil både Fløya og vi være ”middle-middle”!!
Søndag klokken 14.00 er det kampstart, – vi ønsker Fløya velkommen!
Vi tror på en god, jevn og spennende kamp!

 

Temperaturen i Oslo denne septemberdagen understreket at vi er på god vei mot vinteren, men innsatsen LGT-jentene i dag viste mot Grand Bodø, varmet så godt at jeg savnet ikke superundertøyet nevneverdig.  Vi tar tak i kampen fra start og spillet skjer på våre premisser. Allerede etter 5 minutter er det en flott pasning fra Ariela som Synne tar med seg, hun setter fart og passerer deres høyre back. Alene mot keeper setter hun ballen perfekt i det lengste hjørnet. Vi leder 1-0
Vi er klart bedre enn gjestene i hele omgangen. Bodø-væringene har ingen stor sjanser, men er halvfarlige ved et par anledninger. Heller ikke vi skaper de helt store sjansene, men vi har et par farlige innlegg fra høyre, men uten at vi kommer til avslutning på disse. Vi er nærmest når Synne har forsert på venstre side, hun slår et godt innlegg som Stine møter med bredsiden, men dessverre ender forsøket over mål. Vi går til pause med ettmålsledelse.
Vi forsetter å ha kontroll i starten av andre omgang, men ”nordlendingan” har et sterkt ønske om å ha en viss kontakt med trioen som leder 1. divisjon. De jobber hardt for å feste grep i kampen, og når vi har spilt ca. 20 minutter av 2.-omgangen klarer de å etablere et lite trykk på vår banehalvdel. Likevel kommer de ikke til de store sjansene. Det lille som kommer på mål har Guro full kontroll på uten at hun trenger å skitne til keeperdrakten.
For jentene fra Nordlandsbanens endestasjon skjer så det som er ”typisk” når man jager fremover for å få utligning. LGT er i angrep, det blir i utgangspunktet stoppet, men ballen havner hos Marlene som løfter inn i bakrom med retning mot Synne. Grand-keeperen kommer ut, men Synne er først på ballen, kommer forbi keeper og i duell med en forsvarsspiller klarer hun i det 67. minutt å sette inn sin andre scoring for dagen. Dette virker nok demoraliserende på, og tar luften ut av gjestene. Herfra og inn er det en viss nerve i kampen, men LGT har etter den dette den største muligheten med tverrliggertreff fra kort hold. Sånn sett var hjemmelaget nærmere 3-0 enn Grand Bodø var redusering.
”I’en” i dag var laginnsats som virkelig varmet og tidvis bra spill, – alle jentene i blått ville vinne denne kampen, – prikken over satte Synne med sine scoringer.
En fullt fortjent seier, burde nesten vært 60 kr for billettene i dag, dette var i hvert fall 20 % over forventning!! HERLIG!!

 

….slik begynner man ofte setningene når man skal fortelle om en kamp hvor tap må forklares.
Gressbanen på Prestmoen var i dag svært våt og glatt. Vi kan ikke skylde på det, men det var tydelig at ”Vossajentene” behersket forholdene bedre enn oss, alternativt må de ha vært bedre skodd. Flere av LGT-spillerne hadde problemer på det glatte underlaget, og vi ga bort noen unødvendige muligheter som følge av det.
I tillegg kom følelsen av at vi undervurderer Voss. Etter seire i Ålesund og Alta og en god 2.-omgang mot Kongsvinger, hvor vi hentet inn deres 2-0 ledelse, kan slike holdninger komme snikende selv om vi forsøker å være bevisste på det motsatte. I dag lar vi det gå ca 70 minutter før vi får tro og ”trøkk” i spillet. Maja’s redusering til 1-3 var knappen det måtte trykkes på. Dersom vi hadde spilt hele kampen med intensiteten og viljen vi viser i kampens sluttfase ”skulle, kunne, egenlig, burde” det vært et annet resultat.
Førsteomgangen må karakteriseres som jevn. Begge lag har sine sjanser, men Voss scorer på to av sine. 1-0 kommer etter 22 minutter, – et innlegg fra høyre kant, vi er først på ballen, men klareringen slås rett i Voss-angriper Birthe Østhus og direkte i mål. Et litt heldig mål, men som konsekvens av hennes gode jobbing. I det 41. minutt legger Laila Brekhus på til 2-0 Scoringen kommer etter corner hvor vi er godt organisert, men er litt for slappe i forhold til å komme først på ball og vinne dueller. Vi er spesielt nære scoringer i en situasjon hvor Sandra smeller til på hel volley etter en dårlig Voss-klarering, og ytterligere et forsøk fra Synne reddes på strek etter at hun har fått ballen forbi deres keeper. Voss på sin side brenner en straffe. Den virket noe lettkjøpt, og slik sett var det ”rettferdigheten fyllest” at den gikk utenfor.
2. omgang var 4 minutter gammel når Maja hadde heading i tverrligger, men kun minuttet senere blir det corner for Voss. Vi klarerer, er på vei ut, men det kommer et nytt innlegg som Birthe Østhus header inn utagbart for Guro. Vi har deretter føringen i kampen, men det er først fra nevnte redusering at vi totalt kjører over dem og skaper mange sjanser.
Vi lærte vel egentlig ingen ting i dag, men fikk bekreftet antagelsen om at ”20 gode minutter” som oftest ikke er nok til å vinne en fotballkamp som varer i 90 minutter.

 
IMG_0039

Mot VIF2 måtte vi dessverre stille med en minimal tropp. Dette var en av de dagene hvor det kolliderte med kamper i.f.h.t spillere som hospiterer opp, samt et par skader og det er par jenter som ikke er med grunnet jobbforpliktelser. Likevel, de 12 vi hadde tilgjengelig spilte klokt og vi kunne fornøyd rusle av kunstgresstet på Valle med 3 poeng til oss og ingen til VIF2

Continue reading »

 

Foran dagens kamp var nok vi litt ekstra spente. Med kun to treningskamper, og begge disse to mot guttelag, skulle vi i dag ha en, for oss, ”nivåtest” mot Fart. Fart, som vi nærmest har ”byttet plass med” etter fjorårssesongen.
Nettopp dette med ”nivåtest” preget oss sannsynligvis noe i kampens første del. I de første 20 minuttene eier Fart kampen. Vi henger ikke med, løper og jobber for dårlig. Når vi vinner ballen gir vi den alt for enkelt fra oss, vi tror vi har dårligere tid enn hva realiteten er. Fart har en stor målsjanse når deres spiss stikkes gjennom i det 9. minutt, men skuddet går utenfor. 4-5 cornere til Fart i løpet av de første 20 minuttene understreker overtaket. I det 22. minutt får de uttelling. Innlegg fra høyre kant, vår keeper Guro er på ballen, men gir en retur som deres angripende spiller får satt i mål.
Fart er fortsatt best de neste minuttene, men vi kommer mer og mer med, og i det 34. minutt har jeg notert på blokka ”vi er inne i kampen”. I omgangens siste 10 minutter er vi farlige inne i deres 16 meter men kommer ikke til skikkelige avslutninger på mål.


Når vi kommer ut til 2. omgang er vi tryggere defensivt, og fremover mer bevisste på hva vi skal gjøre. Etter 13 minutter gjør vi et fint angrep som gir oss utligning. Vi spiller oss opp på venstresiden, det slås inn sentralt i banen på Siham, som er ca 10 meter inne på deres banehalvdel. På høyresiden setter Mia tempo og pasningen fra Siham er god. Fra motsatt, sin venstre kant, gjør Maria et helhjertet og meget godt løp inn sentralt. En ny god pasning, nå fra Mia og inn til Maria omsetter hun til en fin scoring.

Fart har nok ballen litt mer enn oss også i 2. omgang, men vi skapte de klart største sjansene og burde satt ytterligere et par scoringer på slutten av kampen. Maria treffer tverrligger ned, som vi følger på med en heading som reddes på strek. Ariela slår et fint innlegg til Siham som får stå alene på 10 meter og skyte, – mot normalt skyter Siham utenfor.
Oppsummert: Vi kunne og burde avgjort kampen til vår fordel på slutten. Vi er glade for å se at vårt ”nye lag” har gode ferdigheter / gode spillere, men vi må forbedre lagspillet og samspillet. Noen må slippe ballen/spille den fra seg tidligere, noen må unngå å gjøre risikable avdriblinger i egen forsvarsfirer, andre må tørre å holde på ballen, ha tro på egne ferdigheter, ikke slå pasninger til dårligere plasserte spillere, vi må slå mindre feilpasninger. Vi har enda en drøy måned på oss til å forbedre oss! Både Fart og vi må bruke tiden godt!
Laget: Guro, Camilla (Mina 2. omg.), Eline (Karoline 67. min.), Oda, Ariela, Mia (Amalie 80. min), Sandra (Marthe 67. min), Lena, Marlene, Maria, Siham

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørsmålet fikk jeg fra en av mine døtre når hun var ganske liten. Den beste måten å besvare spørmålet på er vel å sitere Albert Einstein, -”alt er relativt”. Ikke et godt svar å gi en seksåring, men det gjør nytten i denne sammenheng, -….håper jeg!

I ”gamle dager”, – når jeg var liten, (farfar levde nemlig da) het læreboka vi hadde i norsk grammatikk ”Øvelse Gjør Mester”. Jeg ble aldri ”Mester i norsk grammatikk”, men øvingen gjorde oss bedre! Vi har gjennom uka øvd på offensiv struktur. I dagens kamp fremstår vi ikke som noen form for ”mester”,
men vi ser at øving hjelper. Prestasjonen, spesielt i det offensive var i dag klart bedre enn forrige uke. I tillegg fikk vi ytterligere svar som skal danne grunnlag for god lagkomposisjon, – vi er som kjent et lag ”under konstruksjon”.

LGT – G96 Grei 2,  5 – 4 (2 – 2)

1. omgang

Etter ca. 10 minutter tar vi ledelsen 1-0  Mia spilles gjennom å høyre kant, hun slår ballen inn foran mål hvor Marlene møter ved første stolpe og setter setter den kontrollert i mål.

Etter 15 minutter utligningner gutt. Vi er på etterskudd defensivt,  Ariella kommer seg tilbake, men
når hun blir passert, i en situsjon hvor de er 2 mot en, er det ingen bak henne i midtforsvaret. Guro i mål er uten mulighet til å avverge scoring og det står 1-1

2 minutter senere tar vi igjen ledelsen. Det er Stine som får god treff fra 22 meter, deres keeper står litt langt ute, ballen buer over han og det er scoring. Flott langskudd!

5 minutter før pause blir det igjen balanse i målprotokollen. Denne gang er vi i god balanse bak, men vi svikter  i en jobben med 2.-forsvarer. Det gir en ”Grei-gutt” muligheten til upresset å løsne skudd fra ca 18 meter. Ballen går inn i lengste hjørne.

2. omgang

Etter 90 sekunder av 2. omgang er det gutta som scorer og tar ledelsen. Igjen er vi godt etablert, men deres angriper klarer med et fint rykk å dra seg gjennom i midtforsvaret, og han setter ballen i mål. Vi er litt passive i situasjonen, gutta leder 3-2

Kun 2 minutter senere balaneserer vi målregnskapet. Guro spiller ut, Ingrid vinner duellen om ballen på midtbanen. Hun slår deretter en fin ball ut på venstre kant hvor Arlinda har rom. Ingrid følger opp
med et godt løp, hun skjærer inn, ned mot venstre hjørne av deres 16 meter hvor hun får ballen tilbake fra Arlinda. Hun fortsetter ned mot dødlinja linja og slår inn. Ballen går gjennom feltet, inn fra sin høyre kant kommer Mia som i sin avslutning får en dårlig touch, men det blir en perfekt ball til Siham som fra en meter header ballen i mål.

Nå går det ytterligere kun minutter før Ingrid gir oss ledelse 4-3 Det kommer etter 2 hurtige pasninger i lengderetning. Gutta har corner, Mia plukker opp ballen i vårt felt og slår ut til Siham, hun slår hurtig videre en perfekt stikker til Ingrid på topp. Ingrid holder unna for deres jagende forsvarer, hun runder keeper og setter ballen sikkert i mål. En flott prestasjon.

Etter 18. minutter slås en høy ball mot Mia, hun går i hodeduell med deres høyreback. Ballen går nesten rett opp, men når den lander demper, og drar Mia seg inn i feltet. Med et pent skudd i lengste hjørne skyter hun oss opp i 2-målsledelse.

Resten av kampen dominerer vi, gutta er slitne og gir oss masse rom fremover, men også vi blir slitne og utnytter ikke dette godt nok. Mot slutten får gutta også en redusering som følge av at vi folmer litt i eget forsvar. Kampen ender med seier til oss, – ikke avgjørende på noen måte å vinne kamper som denne, men likevel litt deilig. Å vinne er en god vane!

Oppsummert:

Offensivt mye bra. Vi kommer på mange fine løp, det tenkes riktig, vi viser god forståelse, men det blir ikke ”realiteter”, – vi får det ikke helt til fordi presisjonen i utførelsen ikke er god nok, – vi må ennå øve
mye. Vi ser altså tendensen til at dette kan bli veldig bra. Vi har så langt hatt svært lite fokus på det defensive i treningene. Vi gjør mye bra i bakre rekker, men vi har en del å jobbe med. Struktur, posisjonering og dispilin til å gjøre jobben.

Veien er fortsatt lang, MEN selv om dette ikke var et ”giant step for mankind” så var det ” a small step” i riktig retning i.f.h.t å gi vår T et innhold slik vi ønsker!

Kan klubbkassa til LGT bli like stor som ”oljefondet”?

Svaret på dette er ja, men forutsetningen er at det må komme inn en en tusenlapp hver gang det sies ”???? ???” i trenerapparatet, hva tror du svaret er? (Svaret kan gis på neste trening)

PS! Farfar lever fortsatt i beste velgående!

Laget, 1-4-4-2 Guro – Ariella, Sandra (Kaja 2. omg), Eline, Karoline (Martine 70. min) – Marthe (Arlinda 2. omg), Stine (Lena 2. omg), Marlene (Sandra 60. min), Mia (Linda 70. min) – Amalie (Ingrid 2. omg) Maria (Siham 2. omg)

Guro, vår gode keeper, forklarer forskjellen på afrikanske og indiske elefanter :-)

Guro

 

 

 

 

 

Årets, og sesongens første treningskamp ble i dag spilt inne i Manglerudhallen, – kampen ble spilt over 2 ganger 30 minutter. ”Nå er vi i gang!!!”. Yezzzzzzz!!!!


Vi har vært gjennom en spesiell fase, en tung fjorårssesong etterfulgt av en periode med mye usikkerhet. En del av fjorårets stall har valgt å forlate klubben. Nesten samtlige med ambisjon / ønske om fortsatt å spille i Toppserien. Det at spillere fra LGT tar plass i Toppserieklubber ser vi på med stolthet, men selvfølgelig også litt vemod. Det å miste gode spillere liker man selvfølgelig ikke i noen lag. Vi ønsker alle kun det beste i sine nye klubber!
 MEN, samtidig har det kommet nye spillere inn, og vi tar nå de første stegene i byggingen av et ”nytt lag”. Det blir en fin blanding med nytt, og en stamme av kontinuitetsbærere fra fjorårets lag! Alle som tar sine ”første steg” strever litt i starten, men vi skal raskt gjenvinne balanse og få fart på stegene!
Dette er et spennende og utfordrende prosjekt både for spillere og for trener-/støtteapparat. (Har du ambisjoner og kan tenke deg en utfordring i 1. divisjon / eller på vårt 2.-lag i 2.-divisjon må du gjerne ta kontakt!)
I DAG!
Med dette utgangspunktet spilte vi altså i dag sesongens første treningskamp. Vår hensikt var å se spillere i tiltenkte roller, samt øve lagets struktur.
I kampens første minutter vi litt nølende. Ingen av lagene etablerer noe klart overtak, men etter 7 minutter slår de i bakrom og deres hurtige spiss kan sette inn ledelse 1-0 Etter dette forbedrer vi oss klart, og kun 2 minutter senere har vi en stor sjanse til utligning. Ariella spiller ut til Arlinda på venstre kant. Arlinda slår et perfekt innlegg til Marlene, – hun tar ballen elegant ned men skuddet blokkeres. Mia er et ytterligere et par minutter senere gjennom, – hun slår ”45 ut” på Maria, – hun er hardt presset og skuddet går utenfor. Deretter er vi i nærheten, men mangler litt på de helt store mulighetene. Guttene fra MS er slett ikke ufarlige, og det er spesielt på hurtigheten de utfordrer oss. Vi må jobbe med vår presisjon, vi kommer under 2-0 etter at de bryter et av våre angrep når vi slår på tvers i midtbaneleddet. De kontrer hurtig og scorer.
I 2. omgang gjør vi bytter. I tilegg går Mia ut på venstre kant når Amalie kommer inn for Arlinda. Kampbildet forblir mye det samme som i første omgang. Vi er ved et par anledninger veldig nær scoring. Amalie er en trussel for et hvert forsvar, også for MS-gutta i dag. Hun setter press på deres forsvar og vinner ballen fint ved noen anledninger, og hun er nær på et par frispillinger fra Shiam. Shiam har også en kjempemulighet når hun inne i feltet mottar ballen fra Stine, men skuddet treffer uheldigvis Amalie. Midtveis i omgangen gikk MS opp til 3-0
Oppsummeringen blir: Vi ser helt konkrete ting som vi må jobbe med, MEN vi ser også gode kombinasjoner, kloke valg og glimtvis fin fotball.
Det er ingen tvil om at vi kan og skal legge innhold i ”Prosjekt T”, men vi må jobbe hardt!!
Laget: (1-4-4-2) Guro – Camilla (Eirin 2. omg.), Sandra, Oda, Ariella (Martine 45. min) – Marthe (Linda 45. min), Marlene, Lena, Arlinda (Amalie) – Mia, Maria (Shiam).

B.f.v: Karoline, Martine, Amalie, Linda, Lena, Stine, Marlene, Eirin, Arlinda, Marthe F.f.v: Oda, Shiam, Ariella, Maria, Mia, Sandra, Guro, Camilla

Laget i dag, b.f.v: Karoline, Martine, Amalie, Linda, Lena, Stine, Marlene, Eirin, Arlinda, Marthe. F.f.v: Oda, Shiam, Ariella, Maria, Mia, Sandra, Guro, Camilla

Alle rettigheter © 2011 Linderud Grei Suffusion theme by Sayontan Sinha